22/05/2018: Wim Verhuur en Van Grasdorff maken kans op Prijs Ondernemen

SINT-KATELIJNE-WAVER/SINT-AMANDS – Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver heeft de LON-award van het Lokaal Ondernemers Netwerk (LON) Mechelen gewonnen. In de regio Klein-Brabant/Vaartland viel die eer te beurt aan verpakkingsexpert Van Grasdorff uit Sint-Amands. Beide familiebedrijven maken in juni kans op de Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen: “Om aanspraak te maken op de Prijs Ondernemen moeten kandidaat-bedrijven financieel gezond zijn. Duurzaam ondernemen zit ook in hun dna en ze hebben een eigen bedrijfscultuur. Van innovatie maken ze hun speerpunt en de onderneming heeft ook internationale ambities en realisaties.”

Voor LON Mechelen is de keuze gevallen op Wim Verhuur, specialist in het verhuren van bouw- en tuinmachines. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver heeft er een boerenjaar opzitten met een omzet van zo’n 11,5 miljoen euro. Die ligt 37 procent hoger dan in 2016. In 2002 startte zaakvoerder Wim Van Nuffelen in bijberoep de zaak met één wielladder en één graafmachine. Nu kan het bedrijf rekenen op 45 werknemers en heeft de klant keuze uit 2.500 machines. Van Nuffelen ziet zijn bedrijf in de nabije toekomst evolueren naar het modernste verhuurbedrijf in België, dat 24/7 beschikbaar zal zijn.

175 miljoen kartonnen dozen

In de regio Klein-Brabant/Vaartland heeft de jury voor Van Grasdorff uit Sint-Amands gekozen. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is specialist in vouwkarton voor orders van 10.000 tot 1.000.000 stuks. Ze maken verpakkingen van vouwkarton in alle vormen en maten en in verschillende kartonsoorten. Drukken, vensteren, plakken gebeurt allemaal in huis bij het Klein-Brabantse bedrijf. Jaarlijks produceren zij met een team van zo’n 40 medewerkers 175 miljoen dozen.

Familiebedrijven

“Voor dit jaar ligt de focus op familiebedrijven. Het zijn ondernemingen die al jaren onafgebroken bijdragen aan de economie in de regio Kempen of Mechelen. Het zijn stuk voor stuk vaste waarden, bedrijven die op en top ondernemerschap uitstralen”, zegt Renilde Craps.

De bedrijven maken kans op de Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Die prijs wordt op 15 juni uitgereikt.

 

https://www.made-in.be/mechelen/wim-verhuur-en-van-grasdorff-maken-kans-op-prijs-ondernemen/