Zaakvoerder Wim Van Nuffelen: "Wij willen het verschil maken door een ruim machine aanbod te combineren met een snelle, servicegerichte en kwalitatieve aanpak. Zo willen we niet het grootste maar wel het beste verhuurcenter van het land worden!"

De klant centraal

“Verhuur een klant wat hij nodig heeft”, is het begin van onze verhuurfilosofie. We kijken telkens naar wat de beste oplossing is om het werk op de werf makkelijker te maken. Als familiebedrijf streven we naar een positieve en persoonlijke klantervaring. 

Kwaliteit en service

Eerlijke prijzen, vlotte bereikbaarheid, flexibele uren, technisch advies en het beste materiaal. Dat is hoe onze kwaliteit het verschil maakt. Onze merken in het verhuurgamma zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen.

Teamgerichtheid

Wij geloven erin dat, als alle medewerkers met de neuzen in dezelfde richting staan, we bergen kunnen verzetten. Door deze groepsgeest staat iedereen klaar voor elkaar.... en dat voelt de klant ook!

Ons engagement

Planet

Hernieuwbare energie:

Onze activiteiten vragen veel energie. Om onze stroomafname te beperken plaatsten wij daarom 800 zonnepanelen op onze bedrijfsterreinen. Door deze duurzame energieproductie kunnen we zowel ons stroomverbruik, als onze CO2 uitstoot aanzienlijk verlagen. Dit zonnepanelenpark is goed voor maar liefst 303 000 KWh per jaar! Dit komt overeen met het energieverbruik van een 100-tal gezinnen.

Waterverbruik:

45 000m² verhard terrein, dat biedt mogelijkheden. Al ons regenwater wordt gecapteerd in watertanks van maar liefst 500 000L. Dit regenwater wordt gerecupereerd voor de reiniging van ons machinepark. Vervolgens wordt dit afvalwater opnieuw opgevangen en gefilterd door verschillende olieafscheiders.

Ecologische machines:

Wim Verhuur investeert systematisch in ecologische machines. Zo is het onze doelstelling om onze klanten steeds een eco-logisch alternatief aan te bieden waar mogelijk. Daarom zetten wij vol in op elektrische en hybride machines. Vandaag de dag is reeds 48% van de motor aangedreven toestellen in ons machinepark elektrisch of hybride! Om de bewustwording bij onze klanten te vergroten zullen wij in de toekomst op onze website en in de catalogus een ‘ecolabel’ plaatsen bij milieuvriendelijke toestellen. Zo zijn klanten zich bewust van de keuze die ze maken, en sturen we hen steeds richting het ecologisch alternatief.

People

Communicatie:

Open en eerlijke communicatie vinden we zeer belangrijk. Dit zowel naar onze klanten als werknemers. Binnen Wim Ver huur beschikken we over een communicatieplatform waar alle belangrijke informatie wordt gepost. Zo is iedereen steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden binnen het bedrijf. Daarnaast biedt dit platform ook de mogelijkheid om leuke foto’s te delen met de collega’s, belangrijke documenten te raadplegen of in te schrijven voor bepaalde activiteiten of opleidingen. Ook naar onze klanten toe communiceren we open. Zo zijn wij één van de weinige verhuurbedrijven waar tarieven raadpleegbaar zijn in onze catalogus en op onze website. Zo komen klanten nooit voor verrassingen te staan en weten zij steeds waar ze aan toe zijn. Via onze FAQ op onze website kunnen klanten alvast een antwoord vinden op de meest frequente vragen. Daarnaast zijn wij steeds beschikbaar voor vragen en opmerkingen van onze klanten.

Engagement:

Wim Verhuur werkt samen met verschillende technische scholen. Zo kunnen verschillende leerlingen hun stage afleggen binnen ons bedrijf, maar ondersteunen we hen ook in hun verdere technische ontwikkeling. Studenten met dezelfde mindset als de Wim Verhuur medewerkers kunnen na hun stage ook rekenen op een vast arbeidscontract indien gewenst! Wim Verhuur heeft een hart voor lokale verenigingen. Wij ondersteunen deze dan ook al te graag door hen te voorzien van machines tijdens evenementen of festiviteiten. Ook financieel ondersteunen wij verschillende lokale initiatieven.

Festiviteiten:

Work hard, play hard. Een gekend motto dat ook voor Wim Verhuur van toepassing is. Zo worden er frequent evenementen georganiseerd binnen de verschillende afdelingen, of binnen het volledige bedrijf. Dit creëert niet al-leen een moment van ontspanning, maar geeft ook de samenhorigheid en collegialiteit een extra boost. Wij vinden het dan ook belangrijk dat elke afdeling minimaal één keer per jaar een activiteit naar keuze organiseert.

Profit

Groei:

Wim Verhuur behaalde de laatste jaren op rij een groeipercentage van 25%. Deze groei wordt grotendeels geherinvesteerd in personeel, machines en infrastructuur. Zo creëren we de mogelijkheid om deze groei verder te zetten in de toekomst.

Digitalisatie:

Door permanent te investeren in digitalisatie kunnen we onze processen vereenvoudigen en optimaliseren. Hierdoor zal de efficiëntie aanzienlijk verhogen waardoor we met dezelfde werknemers een grotere capaciteit aankunnen.

Centrale werking:

Door doelbewust vanuit één locatie te werken, centraal in Vlaanderen kunnen we onze kosten drukken en winnen we enorm aan efficiëntie. Door deze strategie kunnen we snel schakelen indien nodig, en hebben we alle expertise binnen ons bedrijf gebundeld op één plek.